Uitleg van onze MariPOC methode
Door de verwarrende berichten over SARS-CoV-2 in de media voelt COVID Test A4 de behoefte om het door hun ingezette materiaal en methode verder uit te leggen. COVID Test A4 maakt gebruik van een bewezen CE en IVD gecertificeerde Covid-19 test waarbij uitslag snel beschikbaar is, Time-To-First-Result < 25 min. Wij gebruiken de MariPOC methode van Arcdia uit Finland, vertegenwoordigd door een Duitse firma Bruker. Zoals bekend staan Duitsers voor hun kwaliteit.
De methode is ontworpen als een gesloten en veilig systeem en kan daarom in ‘elke’ situatie worden gebruikt. Het hoeft niet te worden geïnstalleerd in een laboratorium, met andere woorden is er geen noodzaak voor een laboratorium infrastructuur en kan dus direct in een teststraat toegepast worden. We maken gebruik van een volautomatisch Bench Top Systeem, waarbij de monsterafnemer alleen nog maar het monster hoeft af te nemen en de swab in een gecodeerde reageerbuis in het systeem laadt. De afgenomen swab blijft bij ons in huis en de test apparatuur staat daar ook.
Daarnaast hebben we, om een nog betrouwbaarder beeld van onze test te geven, ook nog eens voor gekozen om bredere syndromic panels in te zetten. Deze syndromic panels testen in plaats van alleen op SARS-COV-2 ook op andere ziekteverwekkers, zoals influenza- en RS-virussen, welke vergelijkbare symptomen geven en dus voor veel onrust zorgen. Er bestaat voor deze MariPOC methode ook een test welke alleen op de aanwezigheid van COVID test.
We willen hierbij ook vermelden dat testen zonder symptomen geen toegevoegde waarde heeft. Alleen mensen met symptomen of mensen die voor hun werk naar het buitenland moeten zouden zich moeten laten testen. Duitsland eist op dit moment een test die niet ouder is dan 48 uur; de tijd van monsterafname is het tijdstip waarop de 48 uur gaat lopen. Bij een positieve COVID of andere uitslag geven wij het dringende advies om contact op te nemen met reguliere gezondheidszorg. We willen expliciet vermelden dat dit geen medische of diagnostische uitslag is.
Technische uitleg:
Het grote verschil tussen een PCR lateral flow test en ons MariPOC detectiesysteem is dat het MariPOC system een combinatie is van een immunoassay en Two-Photon-Excitation. Deze combinatie maakt het detectiesysteem uniek. Dit betekent dat we een veel hogere sensitiviteit kunnen halen.
Het MariPOC systeem werkt heel anders dan een PCR test. PCR testen zijn zeer geschikt voor acute infectie testen in daarvoor aangewezen centrale laboratoria, maar de tijd tot resultaat is doorgaans 24 uur tot enkele dagen en zijn in de meeste gevallen veel duurder dan onze tests. Dit komt o.a. door de kosten voor de dure laboratorium locatie, voorbereiding en de verwerking van PCR testen. Bovendien reageren PCR-tests ook op inactieve virus- en virale residuen, die niet langer symptomen veroorzaken of het virus kunnen overbrengen.
Als “point of care systeem” kan gedecentraliseerd testen worden bereikt en de eerste resultaten worden gemeld in minder dan 20 minuten. In vergelijking met andere snel testen is deze oplossing; kostenefficiënt. IVD-gecertificeerd, CE-gemarkeerd en zijn grote kapitaalinvesteringen ook niet nodig. We kunnen eventueel assisteren in het opzetten van een gelijk systeem bij collega industrie terreinen of grote bedrijven.

© 2021 Covid Test A4

Een web-app van Blinkinglights